onsdag den 7. januar 2009

Institutionsbeskrivelse

Milford Montessori School


Skolen er stats autoriseret privat skole, samt der er mulighed for pasning før og efter skole fra kl. 7 til kl. 18. Da det er en privat skole er en stor del af børnene fra overklassen, men det er dog tydeligt at mærke at økonomien er meget dårlig, som præger mange her i Michigan. Det vil sige, at der er ikke så mange børn på skolen, som de sidste par år, hvilket har en stor betydning, da skolen skal kunne løbe rundt økonomisk.

Det er en skole med både kindergarten, preschool og elemntary, hvilket vil sige børn fra alderen 2½ år til ca. 12 år. Klasserne er delt op med børn indenfor 3 års forskel. Det vil sige at børnene har mulighed for at lærer fra hinanden, de store fra de små og de små fra de store.

Skolen ligger i Milford, som ligger i Oakland County, Michigan. Skolen har en japask inspireret indgang, men hele skolen minder meget om den japanske byggestil. Skolen er delt op i flere dele. En skole del, hvor jeg befinder mig med klasserne 1 kl. til 4 kl., en kindergarten del, et kontor, en preschool del og et pasnings rum. Det vil sige at de forskellige trin er delt op i forskellige rum.

Dette er et billede fra mit klasseværelse. Alle de forskellige fag er delt op i reoler, med forskellige farver. Hver ting ligger på en lille bakke, så hver ting har sin plads og barnet ved hvor hver ting skal være. Det samme gælder når de laver nogle ting. De kan tage et lille tæppe ud, hvor de så kan vælge at lave deres arbejde.



Hvert klasseværelse har en overlærer, som er i klassen hele dagen. Dernæst er der en ekstralærer som deltager i undervisningen halvdelen af dagen, endten formiddag eller eftermiddag. I min klasse har vi også en helt tredje lærer som er der to gange om ugen. Og så er der mig, som fungere som en ekstra person. I vores klasse er der desværre kun 10 elever, men i de to andre klasser er gennemsnittet ca. 18. Grunden er økonomien, da de fleste forældre vælger at putte deres børn i en folkeskole fra 1. kl af, da de håber at børnehaven har givet dem de gode kvaliteter, som Maria Montessori opfandt.
Økonomien her i Michigan er meget dårlig, på grund af alle bil firmaerne. General Moters, Ford og Chrystler er nogle af de største bilfirmaere som er her i Michigan, som er ved at lukke eller har problemer med at sælge biler. Dette påvirke næste alle i Michigan, da bilfirmaerne køber deres smådele fra andre firmaere, spiser mad på de lokale resturanter og jeg kunne blive ved. Så alle bliver påvirket af økonomien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar